Annonce
Læserbrev

Finans. Velfærd og grøn politik uden højere skat

Annonce

Debat: I Venstre har vi den leveregel, at man skal holde, hvad man lover vælgerne. Og det er netop ledetråden for det finanslovsforslag, som Venstre har fremlagt. Med vores finanslovsprioriteter for 2020 leverer vi til punkt og prikke på de løfter, vi gav danskerne i valgkampen. Vi leverer på Velfærdsløftet og samtidig investere mere i den grønne omstilling, end regeringen har lagt op til. Og vi kan gøre det uden de skadelige skattestigninger for borgere og virksomheder, som regering foreslår i sit finanslovsforslag til venstrefløjens jubel.

Med Venstres finanslovsprioriteter for 2020 viser vi vejen for at fortsætte den gode udvikling, som Danmark er inde i. Vi kan sikre, at vores virksomheder får bedre adgang til de hænder og hoveder, de har brug for. Vi kan sikre, at virksomhederne har gode og stabile rammevilkår – så de kan skabe den vækst og de arbejdspladser, som jo er forudsætningen for, at der kan investeres i vores velfærd og den grønne omstilling. Vores finanslovsprioriteter gør både Danmark rigere og stærkere.

Omvendt har S-regeringen fremlagt et finanslovsforslag, hvor de løber fra en lang række af de flotte løfter, de gav danskerne før folketingsvalget. De lovede, at maksimalt 5 pct. af danskerne ville få en højere skat, hvis Socialdemokratiet skulle komme til magten. Sandheden er, at alle danskere nu bliver ramt. De lovede, at de ville føre en politik, der understøtter et Danmark i balance. Men alligevel skal fx bredbåndspuljen, som er med til at understøtte udvikling i landdistrikterne, nu have dødsstødet. Og Mette Frederiksen lovede danskerne, at de offentlige ydelser ikke skulle stige. Men nu står arbejdsløse indvandrerfamilier til at få 2.000 kr. ekstra skattefrit hver måned. Jeg må med tristhed konstatere, at S siger én ting før et valg – og gør noget andet efter.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Læserbrev

Energinet. Banditter i habitter

Debat: Penge og politik har det åbenbart med at have en skadelig indflydelse på ærlighed og ordentlighed. Det er set mange gange, og den igangværende masteskandale er endnu et eksempel i rækken. Energinet ønskede en 170 kilometer lang højspændingslinje etableret ned gennem Vestjylland med luftledninger, der hænger på over 400 master. Den er helt åbenlyst, at de helt store tabere ved dette projekt er de mennesker, som får masterne som nabo, da de mister herlighedsværdi og får værdiforringet deres ejendomme - i nogle tilfælde mister de deres hjem og livsgrundlag. Men det kommer også til at gå ud over el-forbrugerne gennem højere el-priser. Men der er ikke kun tabere. Der er naturligvis også vindere. Og vinderne er Energinet. Energinet ønskede projektet gennemført og fik opbakning til det. Det er nemlig en forudsætning for en anden el-forbindelse: Viking link til England. Alle midler blev taget i brug, så forløbet blev ikke kønt. For eksempel skulle konsulenter levere en uvildig bedømmelse af projektet, men de blev holdt grundigt i ørerne af Energinet, således at muligheden for at grave kablet ned i jorden fremstod som umuligt. Den daværende energiminister (Energinet er statsejet) fortalte folketinget, at der ikke var lavet miljøberegninger for de to sammenhængende projekter, hvilket ikke var korrekt. Han havde fået beregninger, som viste en stor stigning i CO2-udledningen. Han begrundede også projektet med hensynet til forsyningssikkerheden, hvilket eksperter efterfølgende gennemhullede - forsyningssikkerheden på el-området er i særklasse i Danmark. Endvidere rodede han sig ud i en forklaring om, at danske vindmøller til tider stod stille på grund af manglende kabling i Danmark. Men sandheden er, at det er manglende kabling i Tyskland, som er årsagen til det. Vi må have ærligheden og ordentligheden tilbage. Som konsekvens af sagens forløb må opførelsen af el-forbindelserne udskydes, indtil sagen er uvildig belyst og behandlet igen politisk. Andet vil være en skandale i skandalen.